hos mamma

Hallo. Nå er jeg hjemme hos mamma, og straks er det duket for paradise hotel. Spennende med finaleuke, hoho! Jeg dro meg toget til Verdal etter jobb i dag, og spiste middag hjemme hos mormor og morfar. Etter det dro jeg å fikk klippet tuppene av håret hos tanta mi, og besøkte bestemor. Fikk vaffler til dessert der, nammis. 🙂 Etter det ble jeg med mamma og lillesøstra mi og gikk en liten tur. Jeg hadde ikke akkurat kledd meg så godt, så ble litt kaldt. Har nettopp tatt meg en varm dusj, og nå har jeg gravd meg i sofaen under pleddet. Meen nå begynte paradise, vi sneiks!

mennesker som ikke liker katter

Hey. Jeg har nettopp spist middag, og tenkte egentlig å sette meg ute litt. Satt ute før jeg spiste, men nå var det blitt litt overskyet og kaldt. Det har vært veldig fint vær i dag da, så håper det fortsetter slik. Jeg ligger i sofaen og fryser litt nå faktisk, haha. Litt godt sånn egentlig, jeg holdte på å koke ihjel tidligere i dag. Det var skikkelig varmt når jeg gikk til jobb i morges i halv 10-tiden. Var jo svett når jeg kom fram. Det er det som er så dumt med at jeg ikke har bil, for jeg blir så jævlig svett av å gå til jobb om sommeren når det er varmt. Haha, nasty egentlig. Må spraye meg ned med parfyme og rollon før jeg går. 

Elsker denne kjolen, den er så cool! Jeg kjøpte den på sheinside om noen lurer. Husker ikke hvor mye den kosta, men det var ikke all verden. Jeg har hørt mye forskjellig om sheinside, flere har sagt at kvaliteten på klærne er dårlig. Jeg bestilte flere plagg derfra i vinter, og jeg ble fornøyd med alt sammen. Kvaliteten var god på de klærne jeg kjøpte ihvertfall. Så jeg tenker å bestille mer derfra. Jeg elsker at det er slik at man kan skrive om plagget slik at andre vet om det var av bra kvalitet osv, og at mange legger ved bilder av plaggene på seg. Gjør det sååå mye enklere å se hvordan klærne ser ut i virkeligheten! Så tommel opp for det.

Nå skal jeg gå og hente meg en is, og se hva kattene driver på med. Suzie er ute på verandaen (hun går aldri andre steder når hun er ute) og Luffy vet jeg ikke hvor er. Han pleier å gå ned til gårdsplassen, det har han funnet seg et par kattevenner. Haha, søtt! Det virker ikke som at noen av naboene bryr seg om kattene, så det er jeg glad for. Det er jo fler katter her også, så.. Jeg skjønner meg virkelig ikke på folk som irriterer seg over katter. Å neei stakkars deg, fikk du besøk av en katt i hagen din?! Åh, gaad. Tenk å bry seg om sånne ting. Mennesker som ikke liker katter kan umulig være kule folk? Hah. Og jada, det er sikkert kjedelig visst katten driter i blomsterbedet ditt, eller spiser på blomstene. Men det er ikke verre enn å ta et glass med vann å kaste etter katten, da vil den neppe komme tilbake igjen. Cæts r’ cool!

kommer meg ikke opp

Jeg har grodd fast i sofaen, kommer meg ikke opp hahah. Jeg burde ha farget håret og laget mat, men gidder ikke flytte på rævva. Hehhhh. Sola skinner litt ute også, men orker ikke gå ut. Kan ikke gå ut, heller, jeg ser ut som et dass i dag. Det er unnskyldningen, lol. På onsdag får jeg hagemøgler. Jippiii! Jeg fikk kjøpe kjæresten til pappa sine for bare 500(!!), så pappa skal hjelpe meg å få de hit på onsdag. Gleder meg til det, siden verandaen vår er ganske stor og trenger å fylles opp litt. I den ene enden har vi jo allerede stoler og et bord, men skal bli godt å få møbler rett utenfor ytterdøra også, som er litt større og bedre å sitte i. Blir bra! Tenker å kjøpe et par krukker med blomster i også, for å friske opp litt her ute.

Nå er jeg nesten nødt til å dra ræva opp av sofaen og starte med matlaginga. Anders laget mat i går skjønner dere, så var visst min tur i dag… #søndagsmodus

uken som gikk

– Uken som gikk –
 

AKKURAT NÅ
Nå ligger jeg bare her i sofaen med Suzie oppå meg. Slapper bare helt av!

UKENS OPPTUR
Det må være da jeg fant ut at jeg hadde fri på torsdag. Hadde jo helt glemt at det var helligdag, lol! Hadde ikke kollegaen min sagt til meg at det var stengt, så hadde jeg sikkert dratt på jobb. Haha! Neida, Anders hadde vel sagt ifra til meg.

UKENS NEDTUR
At det har vært dårlig vær de siste dagene. Ååh, når jeg har fri så må det jo selvfølgelig være drittvær. Kan ikke sola bare komme frem, slik at jeg kan sole meg å bli brun?! Det er dyrt å ta solarium, dumme skyer!

UKENS CRAVING
Jordbær med sukker og fløte, nammm! Og melon.

UKENS IRRITASJONSMOMENT
At iphone’n min er litt klikk for tiden. Den fungerer jo som den skal, men er blitt ganske treg og henger seg opp av og til. Og så er den proppfull av bilder og diverse, så det kommer hele tiden melding opp om at den er full. Må ofte slette bilder for å kunne ta nye, men jeg gidder ikke rydde opp i bildene og alt det, haha. Jeg får heller ikke til å laste ned den nyeste versjonen, står bare at noe gikk feil. Bahhh! Men jeg kjøper meg IKKE ny iphone før den virkelig ikke funker lenger. Nekter. Jeg har bare hatt den i 3 år liksom, og når jeg sier det til folk så synes de det er mye???! Lol, det er ikke mye! Jeg kan fint ha mobilen min i 6+ år. Jeg er heller ikke sånn at jeg må ha det nyeste hele tiden. Heldigvis.
 

Ukens låt


UKENS TANKE 
Hmm, ingenting spesielt.

UKENS INNKJØP

Kjole og genser fra HM.

UKENS MEST LESTE INNLEGG
”Et filmtips” er ukens mest leste innlegg.

jordbær og melon

Endelig ble det helg på meg også. Godt! I morgen skal jeg sove leeenge. Nå har jeg nettopp slukt i meg litt melon, og straks blir det jordbær i fløte. Nammis! Den beste frukta på sommeren er uten tvil jordbær og melon. Beste som fins. Spesielt norsk jordbær, naaam! I kveld og i morgen har jeg planer om å gjøre iiingenting. Bare lese eller se serier. Perfekt helg, det. Anders sitter å spiller Witcher bitch hunt, som jeg kaller spillet hans, hahaha. Jeg så at netflix skal lage en serie om Witcher, og det gleder jeg meg til å se! Jeg liker feelingen på spillet (jeg spiller ikke selv, men ser på av og til) og tror serien kan bli veldig bra. Jeg haaater science fiction, men liker magi/eventyr filmer og serier.

Haha, se på Suzie da! 😉 Endelig fikk jeg tatt et bilde av henne der hun har ørene bak, synes hun ser så kul ut da! Hun bruker å sitte der i døråpningen når vi har ytterdøra åpen. Hun er litt for pinglete til å være så mye ute enda, hun tør ikke helt. Søte dyret ♥ Nå skal jeg legge vekk pc’en og lese litt. Haha, synes at jeg skriver at jeg leser i hvert innlegg. Jeg har kommet over halvveis i ‘Engletreet’ boka, og jeg må si at jeg er litt skuffet. Jeg synes boka startet veldig bra, men etterhvert så tapte den seg litt etter min mening. Den ble litt for teit og kjedelig. Den ene kjerringa etter den andre forelsker seg i en fyr som de knapt kjenner, og så skal de gifte seg og hele pakka, det blir liksom så dumt. Blir bare irritert og får lyst til å kaste boka i trynet på de naive menneskene i boka, haha! Neh, jeg må legge fra meg disse kliss-klass bøkene, og heller begynne å lese krim og slikt. Mye mer spennende. Om du har noen spennende og ikke alt for tunge bøker å anbefale, så si ifra! 

det rareste jeg har opplevd ++

Det rareste jeg har opplevd: hmm! Jo, nå husker jeg noe sykt weird som skjedde for 5 år siden. Jeg og venninna mi drakk på do på togstasjonen, så møtte vi noen folk som ble med oss inn av en eller annen grunn. Hun ene var skikkelig rar, og virka ikke helt stabil. Plutselig tar hun opp en tapetkniv og begynner å kutte seg. Hele situasjonen var så rar og sjokkerende at jeg begynte å le. Da fikk jeg den regla om at jeg var slem og ikke forstod meg på henne. I’m outta her, tenkte jeg bare. Folk som setter seg fremfor fremmede for å kutte seg? Javel, da har jeg opplevd det også.

Et morsomt øyeblikk: for noen år siden satt jeg og ventet på togstasjonen. Et tog kom og stoppet, og jeg satt på benken og så på at folk gikk av. Så var det en mann som hadde gått helt til bakerste vogna der ingen skulle av, og så gikk han til feil dør! Han skulle av på høyre dør, men gikk til venstre. Jeg så hvor han slet i døra, men fikk den såklart ikke opp. Til slutt så kjørte toget igjen, og han så frustrert irundt seg. Jeg holdt på å le meg ihjel, det så jo så komiskt ut! Han måtte sikkert hoppe av på Skogn, og ta toget tilbake igjen. Haha, stakkars fyr.

Et flaut øyeblikk: dette har jeg fortalt på bloggen før, men forteller det igjen. Jeg var i syden med familien for 6-7 år siden, og vi var ved bassenget. Jeg hadde mensen denne uka, og brukte derfor OB. Jeg ante fred og ingen fare, men følte det var en som glante litt ekstra. Rett etterpå tar denne fyren mamma til side, og etterpå kommer mamma til meg og sier at tråden min henger utenfor trusa. OOOOMG, noe så FLAUT har jeg aldri opplevd i hele mitt liv. Fyfaen, hadde lyst til å synke ned i jorda.

En gang jeg ble skikkelig redd: det må være en gang når jeg skulle farge håret blondt. Jeg var 15 år, og skulle absolutt ha blondt hår. Jeg kjøpte hjemmebleking, og blekte det. Og blekte det, og blekte det. Jeg tror jeg blekte det rundt 5-6 ganger for å få det skikkelig blondt. Til slutt ble håret mitt helt flisete, og den siste gangen jeg blekte det mistet jeg masse hår når jeg dusjet ut blekinga. Jeg fikk panikk! Ble helt kvalm, og så for meg at jeg kom til å bli skallet. Herregud, det var så skummelt. Men tror dere jeg lærte? Neida! Jeg lot håret være en stund, så farget jeg det svart, så brunt, så svart, så brunt osv. Nå derimot, nå passer jeg på å farge det så sjeldent som mulig. 

Noe skummelt jeg opplevde som barn: jeg gikk i 1 eller 2 klassen, og var på skoletur oppi fjellet. Jeg ble med noen venner inn i skogen for å utforske, litt unna der alle var samlet. Plutselig falt to av oss ned i en dyp gjørme, og vi bare sank lenger og lenger ned. Til slutt hadde jeg synket så mye at gjørma var helt opp til brystet mitt. Jeg husker jeg skrek, og hun på siden av meg lo seg ihjel. Haha, men hun var litt eldre enn meg. De andre løp for å hente hjelp, og til slutt kom det noen voksne og dro oss opp. Jeg mistet ene støvelen min, og klærne mine var jo kliss våt. Haha, lille meg var jo helt rystet av hendelsen.

Det dummeste jeg har gjort: det dummeste jeg har gjort er å spørre om Stockholm er hovedstaden i Sverige. I en alder av 23… Liksom, jeg visste det jo, men jeg bare… glemte det? 

Noe rart jeg har gjort i fylla: Jeg var ganske full for et par år siden. Det var sommer, og jeg fikk plutselig lyst til å bytte til kjole klokka tolv på natta. Så jeg løp hjem for å skifte, og løp tilbake til vorset igjen. Drakk enda litt mer, og så sloknet jeg i senga til venninna mi. Sov i noen minutter, spydde litt, løp hjem igjen. Sovna litt, spydde litt i senga, og sovna igjen. Haha, må flire av meg selv. Jeg skulle altså ta det rolig den kvelden, lol.
 



Jeg ligger under dyna i sofaen og slapper av. Ute er det stygt vær, så det føles ekstra digg å ha fri og kunne være kun inne i dag. Jeg glemte helt at det var hellig dag i dag, så hadde ikke kollegaen min sagt ifra om at det var stengt, så hadde jeg nok dratt på jobb. Haha! Digg med fri i dag da, i morgen skal jeg jobbe i 9 timer. Skal jobbe lørdagen også, så blir ikke mye helg på meg. Helt greit det da, blir det litt ekstra $$$! Nå skal jeg se en episode av The Kardashians, før jeg skal møte Anders på butikken. Jeg har bankkortet hans, bahh. Så da må jeg ut en tur allikevel, haha.

vil ligge her resten av dagen

Nå har jeg nettopp spist middag. Brødskriver, haha! Sånn går det når jeg starter klokka 15 på jobb, sover lenge og gidder ikke lage meg middag. Jeg ligger i sofaen med pleddet over meg, og ser på Sex and the city. Jeg elsker den serien, har alle sesongene så vurderer å se dem en dag på nytt. Om tyve minutter må jeg gå til jobb, men det frister så lite! Det høljregner ute, vil bare bli under pleddet mitt og se serier resten av dagen.

all black

Tenkte å vise dere plaggene over som jeg kjøpte for en liten stund siden. Begge plaggene er fra H&M. Jeg bare elsker alt som er svart, haha! T-skjorta (eller kjolen, kall det hva du vil) tror jeg vil bli kul til et belte. Det er jo så in akkurat nå. Det dumme er at jeg er så sinnsykt blek, og da ser jeg jo ut som et lik i svart. Må virkelig steppe opp the tan-game nå altså! Jeg skal slikke sol hver eneste gang jeg har mulighet til det, og så skal jeg ta litt solarium i tillegg. Burde vel kjøpe meg betakaroten og, for å få litt ekstra farge. Jeg er giret på å bli SKIKKELIG brun, haha! Hallo sommeren er rett rundt hjørnet, jeg kan ikke gå rundt å være likblek da.

Haha, se på dovendyra! Herregud, det må være deilig å være katt. Ihvertfall hvis du har et hjem med snille eiere. Sove, spise, stikke ut en tur. That’s it. Hvis det finnes noe slikt som et liv etter døden, så vil jeg bli katt. Basta! Jeg vil ihvertfall ikke bli et menneske på nytt. Hell nooo! Tenk da, å skulle gå igjennom hele livet på nytt igjen. Uff, neitakk! Haha!

Nå skal jeg hive meg rundt og smekke sammen middag her. Jeg skal lage mat til Anders kommer hjem klokka seks, og i dag hadde jeg så lyst på svin indrefilet. Sammen med potetbåter jeg har skjært opp selv, stekt brokkoli, stekt gulrot og saus. NAM! Det ble bare litt over 100 kroner for denne middagen, så det var ikke så værst for en så god middag! Er så sulten at jeg har vondt i magen. 

noen rare ting trøndere gjør

– Jeg har lagt merke til at mange skriver bokmål eller en blanding av trøndersk og bokmål på facebook etc. Blandt fjortisene er det populært å skrive “elske dæ og” istedet for “ælske dæ å”. Haha, lol. Eller “du e best” istedenfor “du e bæst”. Og så et det mange som skriver bokmål, men som absolutt ikke kan rettskriving. Da tenker jeg det heller er bedre å skrive på trøndersk, for da er ikke rettskriving så nøye.

– En annen ting jeg har lagt merke til, og dette er bare helt weird. Det jeg ofte ser er at hvis en svenske har kommentert en status, et bilde osv så svarer de svensk tilbake. Haha, wtf? Det er jo ikke akkurat sånn at svenskene skriver norsk tilbake til oss, så hva er greia med det? Du trenger ikke å skrive svensk til de, for de forstår norsk, i det minste bokmål, like mye som du forstår svensk. Dette er det bare trøndere som gjør har jeg sett, og det er skikkelig rart!

– Hver skjærtorsdag kjører alle de harry (sorry) rånerne fra Verdal til Åre for å handle og drikke seg dritings i bilen. Da er det sikkert over 100 biler som skal samme vei, og dere kan jo tenke dere all køen og kaoset! Haha, dette er en tradisjon jeg aldri har skjønt meg på, og som jeg ihvertfall aldri kommer til å delta i.

– Vi feirer noe som kalles vømmøl. Dette har kanskje mange hørt om? Festen foregår i Verdal i juni, i parken der. Da kler folk ut seg som bygdafolk, og det er om å se mest mulig bondeknøl ut. Det pleier å være et tog også på formiddagen, der folk har kledd seg ut, kjører traktorer de har pyntet, noen går osv. Det pleier å være ganske underholdende, og til tider er toget utrolig langt. På kvelden er det tid for fest, og da er det flere tusen som samles i parken. Vømmøl er blitt svært populært, og jeg må jo le litt av hele greia. Haha, for det er jo skikkelig rart! Men veldig gøy. Lenge siden jeg har vært med på vømmøl nå, da.

– Vi har en veldig bred dialekt. Vi sier “æ” istedet for “jeg, “ka” istedet for “hva” og “koffer” istedet for “hvorfor” for eksempel. Haha! Det er mange ikketrøndere som sliter med å forstå hva vi sier. Og det kan jeg forstå! Og vi sier “klar” når vi er sliten, haha det er det sikkert mange som ikke forstår.

– De beste rimene trønder kommer på er “det bli itj fart uten trønderbart” og “det bli itj fæst uten skinnvæst”. 

slik ser håret mitt ut på ekte



Slik ser altså håret mitt ut etter å ha dusjet og latt det lufttørke. Herregud, hva skulle jeg gjort uten rettetang?! Og hårfarging, for den saks skyld. Håret mitt er virkelig et stort mess nå. Jeg har 5 cm lang ettervekst, og tuppene trenger en klipp. Tror ikke jeg har følt meg så fæl på håret på lenge! Det er brune flekker overalt, så nå har jeg fått kjøpt meg hårfarging. På bildene over ser dere ihvertfall hvordan mitt ekte hår ser ut, dere forstår vel hvorfor jeg er så avhengig av rettetanga? Haha! Jeg vurderer å dra til frisøren for å gjøre håret permanent glatt. Da hadde vel ikke håret blitt så slitt av all rettinga heller.

I dag har tida bare flydd ifra meg. Jeg kom hjem halv fire fra jobb, og da starta jeg å vaske her hjemme med en gang. Støvsugde, vasket gulv, tørket støv, vasket kjøkkenet, vasket koppene, luftet dynene og skiftet sengeklær. Nå føles det så rent og fint her, digg! Jeg gjør alltid dette hver tjedje uke ca. Synes det er viktig å holde det rent og pent rundt seg. Det er iallefall viktig for meg! Nå skal jeg bare slappe av, dere får ha en fin kveld!