spørsmål og svar om silikon

Hadde egentlig ikke tenkt å skrevet noen oppdatering angående silikon, men siden flere spør hvordan resultatet ble, hvor jeg tok silikon, pris osv, så tenkte jeg å svare på det her. Like så greit! Først og fremst må jeg si at jeg er veldig fornøyd med resultatet så langt. De er ikke så store, men heller ikke for små. De passer helt perfekt til kroppsfasongen min. Jeg er jo veldig tynn og lita, så noe større ville sett rart ut på meg. Det er snart to måneder siden jeg opererte meg nå, tiden flyr! Jeg har sluttet å bruke støtte-bh, og kan endelig bruke vanlig bh. Men uten innlegg, da det føles litt ekkelt å ”presse” dem sammen enda. De har forandret seg en del, og blitt mye mykere, men de vil forandre seg masse i månedene fremover også. Man vil faktisk ikke se det endelige resultatet før etter 1 år, sånn cirka. Så man må bare smøre seg med tålmodighet. Tenkte å dele opp spørsmålene, så får dere svar under hvert spørsmål! Har tatt med noen ekstra spørsmål også.

Spørsmål og svar

Hvilken klinikk tok du silikon på?  Jeg opererte meg hos Volvat Stokkan, i Trondheim. Vil anbefale dem, synes de var veldig flinke og de visste hva de holdt på med.

Tok det lang tid før du fikk time til operasjonsdag, etter å ha vært på konsultasjon? Jeg var på konsultasjonstime den 8. august, og kunne få time allerede et par uker etterpå. Men jeg trengte å spare litt mer, så da fikk jeg time den 14. september. Så det tok ca. en og en halv måned.

Hvordan gikk det på selve operasjonsdagen? Gruet du deg? Jeg skulle møte opp på klinikken klokka 12 om jeg ikke husker helt feil, så jeg og kjæresten måtte ta toget fra Levanger til Trondheim rundt 09 på morgenen. Jeg sto opp rundt 7, måtte dusje kroppen og håret i hibi-scrub, og å tørke og rette håret mitt tar jo flere år. Jeg kunne heller ikke spise eller drikke de sju timene før operasjon, så jeg holdt jo på å sulte ihjel. Haha.. Da vi kom fram til klinikken, satt jeg på venterommet i et kvarter cirka, så kom kirurgen og tok med og Anders med på et rom. Der snakket vi om hvor mye jeg ønsket å legge inn, hva jeg måtte gjøre etter operasjonen og så videre. Etterpå gikk jeg å satte meg på venterommet igjen, og Anders dro sin vei. Ingen vits for han å sitte på et venterom i flere timer, så da satt jeg der alene i noen minutter før en dame kom å hentet meg. Jeg gruet meg helt syyyykt, trodde nesten jeg måtte kaste opp. Det var helt forferdelig! Da jeg kom inn på operasjonsrommet fikk jeg en hette for å ha over håret, og så fikk jeg legge meg på operasjonsbordet. Det lå jeg i kanskje 8-9 minutter imens legene gjorde klart forskjellig. Husker at hun ene damen var veldig snill, og fikk meg til å føle meg litt tryggere der. Jeg så bare rett opp på en veldig lys lampe, og var egentlig helt stiv av skrekk. Så fikk jeg beskjed om at nå skulle de sette narkosen og at det ville svi litt, og etter noen minutter forsvant jeg. Har hørt at mange har sagt at det er så deilig når narkosen kommer i kroppen, men jeg kjente ingenting faktisk. Jeg vet helt ærlig ikke hvor lang tid operasjonen tok, men tror det var rundt to timer. Da jeg våknet igjen skjønte jeg ikke en dritt, og det første jeg tenkte var at jeg var så jævlig trøtt, og ville sove videre. Ble etterhvert veldig våken, og det tok vel bare 2-3 timer før jeg var helt pigg og klar for å dra til hotellet. Da klokka var blitt ca. halv fire, fikk jeg beskjed om at jeg kunne ringe Anders, og at de skulle ringe en taxi slik at jeg kunne dra. Jeg ringte Anders, og var veldig klar for å komme meg ut. Men så var det en dame på siden av meg som også nettopp hadde blitt operert, og hun maste så jæææævlig! Så hun sykepleieren rakk aldri å hjelpe meg ut. Hadde lyst til å slå hun andre pasienten, haha. Til slutt fikk jeg hjelp til å komme meg opp og ut, og en taxi kom å hentet meg og Anders ,og kjørte oss til hotellet. Som forresten lå to minutter unna, men jeg kunne ikke gå, haha. Resten av dagen og natten gikk overasskende fint, og pappa hentet oss dagen etter.

Hva kostet det? Selve operasjonen kostet 32.900,-. Og så må man kjøpe støttebh som koster rundt 600kr, smertestillende og hotell om du ikke bor i nærheten av klinikken. Så ja, ganske dyrt, men helt klart verdt alle pengene for min del.

Var det veldig vondt etter operasjonen? Nei, faktisk ikke så vondt som jeg hadde sett for meg! Jeg har jo ønsket meg silikon i flere år, så jeg har lest myyye om andres erfaringer når det kommer til smerte. Nesten overalt har jeg lest at flere har hatt så vondt at de har begynt å gråte og kastet opp. Så det var smertene jeg gruet meg mest til. Men for min del var det ikke spesielt vondt. Selvfølgelig kjentes det at jeg hadde operert, men smertestillende funket veldig bra. Smertestillende varte i 4-5 timer, og det kjentes jo når de begynte å gå ut. Da var det bare å ta nye, så gikk den verste smerten over. Tok vel smertestillende i en uke cirka, og slapp forresten å ta morfin. 

Tok du under eller over muskel? Jeg tok under muskel, da det ville sett mest naturlig ut på meg. Det kommer veldig mye an på hvordan puppene dine ser ut fra før av og hvor store de er, noen vil se bedre med silikon under muskel, andre ikke. Jeg er veldig tynn, og det ville sett mye mer uekte ut om jeg hadde tatt over. Det er mange jenter som har lite brystvev og som velger å legge over, og det skjønner jeg ikke helt hvorfor. Da får puppene veldig den ”silikon looken” og det er så stygt og unaturlig. Hør på hva kirurgen din mener vil se best ut, og ikke gå for den såkalte ”pornolooken”. Ikke pent!

Hvor lenge bør man holde seg rolig? Jeg holdt meg veldig rolig den første uken, og da skal man også holde seg hjemme fra jobb. Man skal IKKE løfte armene høyt, og ikke løfte noe tungt. Så om du har små unger, bør du få mannen din eller noen andre til å passe på dem, da du skal være så rolig som mulig. Hvis ikke kan du få indre blødninger, og må i værste fall operere på nytt. Det vil du ikke! Sove på ryggen må du også gjøre. Tror jeg sov på ryggen i 3 uker, skikkelig ubehagelig, jeg hater nemlig å sove på ryggen.

Hvordan ser arret ut? Arret ser veldig fint ut. Puppene har droppet en del, og da vises ikke arret spesielt godt heller. Man bør ha tape på arret som man får kjøpt på apoteket, i ca 3 måneder om jeg ikke husker helt feil. Det er for å få arret til å bli så fint som mulig.

Kan du legge ut før og etter bilde? Nei. Synes det blir for privat. Men dere kan jo bare sammenligne med bilder med klær på, det er jo bare å bla i arkivet så ser dere. Jeg kommer ikke til å legge ut noen nakenbilder av puppene, der går grensa. Hehe!


Om det er noe mer dere lurer på, så er det bare å spørre! Regner med at noen tenker at det er rart at jeg er så åpen om operasjonen, men det får bare være. Det hadde vært rarere om jeg ikke hadde vært det, da det er åpenbart at jeg har tatt silikon. Det kommer folk til å legge merke til, uansett. Jeg hadde jo så og si ingenting fra før, så… Men det er jo ikke akkurat noe jeg går rundt å snakker om, men når folk spør, så er jeg ærlig. Håper dere fikk svar på det meste, og at dere tenker dere om veldig godt før dere velger å gjøre en operasjon! Jeg hadde tenkt på det i 6 år, så dette var ikke noe jeg gjorde ‘i farta’. Så vet dere det!


Haha, brukte hundre år hver dag på å finne en god liggestilling. Etter noen dager fikk jeg drit vondt i ræva, haha!

Siste innlegg